Home pagina / Het team / Raphaël Loubert

Raphaël Loubert

Bioengineering Orchestration / Implémentation micro-forêts
raphael@sowoods.be
0474 97 62 34

Ik ben jonge bio-ingenieur, opgeleid aan de EARTH Universiteit in Costa Rica, waar ik koos voor een methodologie en curriculum dat zich richt op ecologie, duurzame productiesystemen en regeneratieve landbouw, zoals permacultuur. Tijdens mijn zeven jaar daar ontwikkelde en beheerde ik een zelfvoorzienende boerderij met als doel een sylvo-agro-pastoraal systeem te creëren op een landgoed van 350 hectare in de bergen.

Ik ben gepassioneerd door de virtueuze cycli die in onze productiesystemen vaak verwaarloosd worden. Daarom besloot ik in 2020 terug te keren naar België voor een masteropleiding in duurzame ontwikkeling. Naast mijn studies ben ik actief in het SOWoods team. Daar werk ik aan een project met elementen die mij drijven, nl. het herstellen van de synergie tussen mens en natuur, de bewustwording rond de terugkeer naar evenwicht en delen met de levenden. (Weet niet wat delen met de levenden wil zeggen).

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram