Home pagina / Het team / Raphaël Loubert

Raphaël Loubert

Bioengineering Orchestration / Implémentation micro-forêts
raphael@sowoods.be
0474 97 62 34

Ik ben een jonge bio-ingenieur, opgeleid in Costa Rica aan de EARTH Universiteit. Ik heb voor deze universiteit gekozen omdat zij zich onderscheidt door haar actieve pedagogie en haar curriculum. De nadruk ligt op ecologie en duurzame productiesystemen en regeneratieve landbouw (b.v. permacultuur). Gedurende de 7 jaar die ik daar doorbracht, kreeg ik de kans om een zelfvoorzienende boerderij te ontwikkelen en te beheren. Het doel was een sylvo agro-pastoralistisch systeem te creëren op een landgoed van 350 ha in de bergen.

Ik ben gepassioneerd door de deugdzame cycles die onze productieve systemen zo vaak hebben verwaarloosd. In 2020 besloot ik terug te keren naar België om een master te volgen in duurzame ontwikkelingswetenschappen. Naast mijn studies sloot ik aan bij het SOWoods team. Hierdoor kan ik in harmonie werken met wat mij drijft: het herstellen van een synergie tussen mens en natuur, bewustwording voor een terugkeer naar evenwicht en delen met de levenden.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram