Home pagina / Media / Streamerscollectief plant minibos in Evere

Streamerscollectief plant minibos in Evere

© Facebbok - Stream'Her

In de Brusselse gemeente Evere hebben milieu-organisatie Greenpeace en het streamerscollectief Stream'her zaterdag een nieuw minibos aangeplant. Op een oppervlakte van 100 vierkante meter kwamen er 300 bomen bij. Het geld voor het minibos, 15.000 euro aan donaties, werd ingezameld via het Twitchplatform.

Het minibos komt er na een samenwerking tussen Greenpeace Belgium en Stream'Her, een collectief dat de deelname van vrouwen in de streamingwereld promoot, en meer dan 850 vrouwelijke streamers en toekomstige streamers samenbrengt.

73 Onder hen namen tussen 26 september en 2 oktober deel aan de door Greenpeace georganiseerde actie Stream for Trees, die 15.000 euro opleverde. Dat geld gaat deels naar het minibos en deels naar andere natuurbeschermingsprojecten in België.

15 Inheemse soorten

Ilaria Giglio en Chloé Boels, de oprichters van Stream'Her, zijn alvast tevreden met hun deelname aan de actie. "Ons collectief hecht veel belang aan ecologische waarden en daarom leek de aanplanting van een minibos ons een perfect doel. Het stelt ons in staat om op kleine schaal een positief effect te hebben op de planeet."

Zaterdag staken een tiental streamsters de handen uit de mouwen en plantten zelf een deel van de bomen onder toezicht van SOWoods. Het nieuwe minibos telt ongeveer 15 inheemse soorten, waaronder de ruwe berk, de kleinbladige linde, de tamme lijsterbes en de boomhazelaar. [...]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram