Home pagina / Media / Een eerste minibos voor Jette

Een eerste minibos voor Jette

900 nieuwe bomen aangeplant

Wat we vorige maand al aankondigden is ondertussen een feit: Jette heeft zijn eerste minibos, op de hoek van de J.B. Serkeynstraat en de Ongenastraat. Het is nog wachten op de lente voor de eerste bladeren, maar 900 boompjes staan alvast te pronken op deze ruimte van 300 m² in de Belgicawijk.

Zorgen voor meer natuur in de stad, meer biodiversiteit en een aangenamer omgeving, dat zijn de drie doelstellingen van dit initiatief. Met 22 inheemse plantensoorten telt het Jetse minibos bijna drie bomen per vierkante meter en vormt het dus een zeer dichtbegroeid geheel. Deze bosbouwmethode, een uitvinding van de Japanse botanicus Miyawaki, wordt wereldwijd aangewend om de groei van bomen te stimuleren en op korte tijd voor een gevarieerde biodiversiteit te zorgen.

Fijn staaltje teamwerk!

Na verschillende dagen van voorbereidend werk konden de gemeentelijke tuiniers rekenen op de hulp van leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar van de scholen Clarté en Vanhelmont voor de aanplanting van de bomen. Op twee dagen tijd, in soms niet-evidente weersomstandigheden, hebben ze de 900 bomen van het Jetse minibos in de grond gestoken. De gemeentelijke dienst Beplantingen en de aanwezige leerlingen konden hierbij de hele tijd rekenen op de begeleiding en expertise van de leden van SOWoods (www.sowoods.be), een onderneming gespecialiseerd in de aanleg van microbossen in de stad. Alvast bedankt aan alle moedige planters die er niet voor terugdeinsden om handen en voeten vuil te maken om mee te werken aan de vergroening van onze gemeente!

Meer info:
dienst Beplantingen

02.478.22.99
plantations@jette.irisnet.be

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram