Home pagina / Hoe verloopt een typische plantdag

Hoe verloopt een typische plantdag

De toekomstige SOWers worden uitgenodigd om zich aan de voet van de plantage te verzamelen voor een briefing en uitleg over het werk van de dag en de Miyawaki-methode.  

Daarna worden ze in verschillende groepen verdeeld onder begeleiding van SOWoods-leden om met spades en kleine handschepjes te beginnen met het planten van 3 bomen per vierkante meter. De bomen worden onder hen verdeeld om een optimaal evenwicht te verkrijgen tussen de soorten per laag waaruit het toekomstige microbos zal bestaan.   

Zodra het hele gebied is beplant, komen alle SOWers bijeen om het bos te mulchen met een dikke laag stro of hooi. Dit is om het vocht op peil te houden, de grond te beschermen tegen erosie en te voorkomen dat onkruid teruggroeit. 

Aan het eind komt iedereen bijeen om de dag te debriefen en zijn gevoelens te delen over de ervaring om zijn handen in de aarde te steken en deze oase van biodiversiteit te planten.   

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram